Οι θεραπείες δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές, δείχνουν τα δεδομένα.

Τα τρία αδέρφια του Μπρέναν ζουν όλα σε απόσταση 15 μιλίων το ένα από το άλλο γύρω από το Κάνσας Σίτι, αλλά η δίδυμη αδερφή του Κέιτλιν και ο αδερφός του Ράιαν έχουν δει τη Ρόδος μόνο μερικές φορές. Ο αδερφός του Kean δεν έχει γνωρίσει το μωρό, επειδή αρνείται να φορέσει μάσκα.

Η Ρόδος γεννήθηκε σε μια οικογένεια διχασμένη. Για τους Flanagans, κάποια κατάγματα δημιουργήθηκαν πολύ πριν από τον COVID, αλλά όταν η υγειονομική κρίση κατέλαβε τη χώρα, έβαλε τα συντηρητικά μέλη της οικογένειας με τα πιο φιλελεύθερα, τους ατομικιστές έναντι των συλλογικών, τους απεχθάνων κινδύνους έναντι των ανεκτικών κινδύνων. Οι Flanagans καλύπτουν το φάσμα της συμπεριφοράς COVID.

Τα αδέρφια τσακώνονται. Σύζυγοι σε αντίθεση: Πώς να διορθώσετε σχέσεις που έχουν καταστραφεί από τον COVID

Ο Brennan, 24 ετών και δάσκαλος, είναι αυστηρός στο να φοράει μάσκες, να απέχει 6 πόδια από τους άλλους όταν είναι δυνατόν και προσπαθεί να αποφεύγει τις κοινωνικές συναναστροφές σε εσωτερικούς χώρους. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων λένε ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι απαραίτητες για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID.

Η δίδυμη του Caitlyn, πιστοποιημένη βοηθός νοσοκόμας, υποστηρίζει πόσο προσεκτικός παρέμεινε ο Brennan, ιδιαίτερα γύρω από τον γιο του. Ο Ryan, 37, που εργάζεται για μια εταιρεία ηλεκτρονικών αρχείων υγείας, έχει τροποποιήσει ορισμένες συμπεριφορές, αλλά δεν είναι τόσο αυστηρός όσο ο Brennan, ταξιδεύει συχνά για τη δουλειά του και βρίσκει υπερβολικά ορισμένα από τα όρια του Brennan. Ο Kean, 35 ετών, που εργάζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είπε ότι ζει τόσο ελεύθερα όσο πριν από την έναρξη της πανδημίας, εκτός από τις εντολές για μάσκα που δεν μπορεί να αποφύγει. Νομίζει ότι ο Μπρέναν είναι «ανόητος».

«Ο Covid διέκοψε την οικογένειά μου και μετέτρεψε τις πολιτικές μας διαφορές – κάτι που (προηγουμένως) καταργούσαμε κατά τη διάρκεια της Ημέρας των Ευχαριστιών – σε κάτι που έλεγχε τον τρόπο που ζούσαμε», είπε ο Brennan. "Μερικοί άνθρωποι στις οικογένειές μας είχαν αυτή τη νοοτροπία: "Εσείς, παιδιά ανησυχείτε πάρα πολύ. Είμαστε καλά. Ήμασταν καλά. Σταματήστε να αντιδράτε υπερβολικά. Δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας μόνο και μόνο επειδή ανησυχείτε". … Το μωρό μας έχει γνωρίσει όλους στην οικογένεια που είναι πρόθυμοι να φορέσουν μάσκα ενώ το κρατούν».

«Ήταν μια πρόκληση για μένα ως μαμά»

Ο Brennan και η Caitlyn είναι πάνω από μια δεκαετία νεότεροι από τα μεγαλύτερα αδέρφια τους. Η μητέρα τους, Shari Flanagan, είπε ότι ήταν διαφορετικός γονέας από τους δύο μικρότερους – πιο απαλή, πιο συμπονετική, πιο έμπειρη.

«Ήμουν μια πολύ διαφορετική μαμά με τα δύο μεγαλύτερα αγόρια μου», είπε. "Τους μεγάλωσα με έναν πιθανό τρόπο που ήταν πιο αυταρχικός. Ήταν σαν, "Θα παίξεις απλώς σύμφωνα με τους κανόνες μου". Και, «Είναι επειδή το λέω». Και αυτό δεν είναι πραγματικά σεβασμός».

Ο σεβασμός, είπε, είναι απαραίτητος για τα παιδιά της για να επισκευάσουν ό,τι έχει σπάσει. Η Shari εργάζεται σε ηλικιωμένους και είπε ότι ακολούθησε τα πρωτόκολλα υγείας για να κρατήσει τον εαυτό της, τις εγκαταστάσεις της και την οικογένειά της ασφαλή. Αλλά ακόμα κι εκείνη έχει στιγμές που βρίσκει δύσκολα τα όρια του Brennan και αναρωτιέται πόσο απαραίτητα είναι.

«Δεν μπόρεσα να φιλήσω [τον εγγονό μου] από τότε που γεννήθηκε», είπε. "Αυτό είναι λυπηρό για μένα ως παππού και γιαγιά. Αλλά μέσω αυτής της διαδικασίας με τον COVID, με έχουν προκληθεί να συνδεθώ και να έχω σχέσεις που δεν περιλαμβάνουν αγκαλιές και φιλιά και σωματικό άγγιγμα."

Μην περιμένετε – εξερευνήστε τον ιστότοπο της Welltone τώρα στη διεύθυνση https://welltone-website.com/el/ .

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι τα κλινικά αποτελέσματα για τα μωρά που προσβάλλονται από τον COVID-19 είναι πολύ καθησυχαστικά, αλλά τα άγνωστα στοιχεία του ιού παραμένουν ανησυχητικά για τους γονείς.

Ο Μπρέναν είναι το ακραίο στοιχείο της οικογένειας, συμφωνούν όλοι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πολύ πριν. Ενώ όλα τα παιδιά αναγνωρίστηκαν ως Ρεπουμπλικάνοι όταν μεγάλωναν, όταν ο Μπρέναν πήγε στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, οι πολιτικές του απόψεις άλλαξαν. Γνώρισε και ερωτεύτηκε τη Χέιλι.

Τα αδέρφια του σημαδεύουν επίσης εκείνη τη στιγμή ως διάσπαση. Τα χρόνια μακριά του Brennan δημιούργησαν ένα ρήγμα.

"Ο Kean, ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία, είναι σίγουρα υποστηρικτής του Τραμπ. Και θα έλεγα ότι ο Brennan είναι σίγουρα υποστηρικτής του Μπάιντεν, άρα αντίθετα άκρα του φάσματος", είπε ο Shari. "Νομίζω ότι οι μάσκες είναι απλώς ένα είδος σύμβολο όλων αυτών… Ήταν μια πρόκληση για μένα ως μαμά να δώσω ουσιαστικά χώρο για όλες αυτές τις πεποιθήσεις για όλα τα παιδιά μου."

«Τον θεωρούσα έναν από τους καλύτερους φίλους μου»

Ο Brennan και ο Ryan περιγράφουν τον δεσμό τους με παρόμοιους όρους.

«Μοιάζει πολύ με εμένα», είπε ο Μπρέναν.

«Λατρεύω την προσωπικότητά του, πιθανώς επειδή μοιάζει τόσο με τη δική μου», είπε ο Ράιαν γελώντας. «Είναι κοινωνικός και εξωστρεφής και θέλει να είναι χωρίς αποκλεισμούς».

Αλλά ούτε ο Ράιαν ούτε ο Μπρέναν μπορούν να θυμηθούν την τελευταία φορά που είδαν ο ένας τον άλλον. Νομίζουν ότι ήταν το φθινόπωρο. Πριν από τον COVID, έκαναν παρέα κάθε λίγες εβδομάδες, βλέποντας ταινίες, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, μιλώντας πίνοντας μια μπύρα. Όταν γεννήθηκε ο Ρόδος, ο Ράιαν και η γυναίκα του φορούσαν μάσκες για να συναντήσουν το μωρό.

"Το σεβάστηκα. Ήταν άβολο παρόλο που εκείνη τη στιγμή ένιωθα απαραίτητο", είπε.

Ο Ράιαν, ο οποίος έχει μια 13χρονη κόρη, σύσφιξε τον κοινωνικό του κύκλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά δεν σταμάτησε να συγκεντρώνεται εντελώς. Είπε ότι υπήρξαν κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις που αρνήθηκε, αν και παρευρέθηκε στον υπαίθριο γάμο ενός φίλου του. Σέβεται τα όρια του Brennan σχετικά με τη χρήση μάσκας, αλλά θεωρεί τη διαρκή κατάσταση επαγρύπνησης ως αβάσιμη.

«Θέλει να κάνει σχεδόν ανίχνευση επαφών για να έχουμε μια οικογενειακή εκδήλωση», είπε.

Ο Μπρέναν είπε ότι είναι αλήθεια. Αν οι άνθρωποι βγουν κάπου δημόσια και συναναστραφούν χωρίς μάσκες, τους ζητά να περιμένουν δύο εβδομάδες πριν κρατήσουν τη Ρόδο.

«Τον θεωρούσα έναν από τους καλύτερους φίλους μου», είπε ο Brennan για τον αδερφό του. «Τώρα είναι σχεδόν σαν να είμαστε γνωστοί».

«Θα πάω να σταθώ έξω στην αυλή να δω το παιδί του;»

Ο Μπρέναν και ο Ράιαν ήταν φίλοι. Ο Kean, είπε ο Brennan, ήταν σαν πατέρας.

Η Shari και ο σύζυγός της χώρισαν όταν ο Brennan ήταν στο γυμνάσιο και ο πατέρας του μετακόμισε εκτός πολιτείας. Ο Kean ήταν ο αδερφός που θα έδειχνε στον Brennan πώς να επισκευάζει το αυτοκίνητό του, ο οποίος τον πήγε στην περιοχή οδήγησης για να δουλέψει στην κούνια του γκολφ και να μιλήσει για τη ζωή.

«Ήταν κάποιος που τον κοίταξα», είπε. "Δεν τον έχω δει τόσο καιρό. Μερικές φορές αναρωτιέμαι, λόγω των πεποιθήσεών μου, "με αγαπάει καν;""

Ο Kean είπε ότι ο COVID δεν είναι ο ένοχος. Η σχέση του με τον Μπρέναν αμφισβητείται εδώ και χρόνια. Ο Kean είναι πρώην πεζοναύτης που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν, ο Brennan έλειπε για χρόνια στο κολέγιο. Όταν τελικά ο Μπρέναν επέστρεψε στο σπίτι, υπήρχε χρόνος και χώρος ανάμεσά τους.

«Έχει μερικούς απαίσιους κανόνες για το τι πρέπει να κάνεις», είπε ο Kean. "Εννοώ, δεν μπορείς να πας σε μπαρ. Δεν μπορείς να πας σε αθλητικές εκδηλώσεις. Το παιδί μου παίζει βόλεϊ. Δεν μπορείς να πας εδώ. Δεν μπορείς να πας εκεί και πρέπει να περιμένεις δύο εβδομάδες και αυτό, αυτό Και το άλλο. Και μετά μια φορά ήθελε να έρθω να δω το παιδί του. Μου είπε, "Λοιπόν, μπορείς να σταθείς έξω έξι πόδια μακριά." Ήταν 30 βαθμούς! Θα πάω να σταθώ έξω στην αυλή να δω το παιδί του;"

Ο Kean είπε ότι συνέχισε να εργάζεται και να κοινωνικοποιείται κατά τη διάρκεια του COVID.

«Η ζωή μου συνεχίζεται», είπε. «Θα ήθελα μια σχέση μαζί του και ίσως την ώρα του το κάνουμε… Δεν τον απωθήσω, αλλά δεν πρόκειται να σκύψω σε αυτό που θέλει».

Ο Kean είπε ότι το να μην συναντήσει τη Ρόδο τον ενοχλεί "λίγο".

«Ελπίζω να μπορούν να ακούσουν»

Η Shari ελπίζει ότι τα παιδιά της θα βρουν χώρο να μιλήσουν για τις διαφορές τους και να υπενθυμίσουν ο ένας στον άλλο τι τους συνδέει τελικά.

«Ελπίζω ότι μπορούν να ακούσουν, να ακούσουν πραγματικά ο ένας τον άλλον», είπε. «Σίγουρα, οι συζητήσεις μπορεί να ζεσταθούν, αλλά αυτό είναι που κάνει την οικογένεια ξεχωριστή, γιατί όταν είσαι οικογένεια, μπορείς να κάνεις έντονες συζητήσεις και μετά μπορείς να πεις, «Αλλά εξακολουθώ να σε σέβομαι και δεν χρειάζεται να συμφωνήσω μαζί σου. σ’αγαπώ.’"

Η Caitlyn είπε ότι αναμένει για την οικογένειά της, μια σχετική ειρήνη θα απαιτήσει από τον κόσμο να επιστρέψει στην «κανονικότητα». Η Brennan είναι πλήρως εμβολιασμένη και η Haylee παίρνει την πρώτη της δόση. Η Caitlyn είπε ότι σχεδιάζει να εμβολιαστεί σύντομα. Η Shari και ο σύζυγός της είναι εμβολιασμένοι, όπως και ο Ryan επίσης. Ο Kean πήρε την πρώτη του δόση.

«Με ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι», είπε ο Brennan. "Και ξέρω ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς μου που είναι λίγο πιο συντηρητικά και πραγματικά κατά της μάσκας, απλώς πιστεύουν ότι με πονάει πολύ. Και θα προτιμούσαν να μείνουν χωρίς εμένα."

Κανείς δεν είπε ότι θα προτιμούσε να είναι χωρίς αυτόν.

«Θέλω να κάνω παρέα με τον Μπρέναν», είπε ο Ράιαν. "Τι θέλεις να κάνεις; Μπορούμε να πάμε μια βόλτα έξω στο πάρκο. Είναι ακόμα προσεκτικό. Πάμε."

Η Nicola d’Alessandro σταμάτησε να πίνει όταν ήταν 23 ετών. Έμεινε νηφάλια για 11 χρόνια μέχρι που, ως νεαρή μαμά στα προάστια της Νέας Υόρκης, αποφάσισε ότι ήταν αρκετά ώριμη για να πιει ξανά κοινωνικά.

Δεν της πήρε πολύ χρόνο για να καταλάβει ότι δεν ήταν.

Τα επόμενα χρόνια πέρασε είτε πίνοντας μια μπύρα είτε σκεφτόταν πότε θα μπορούσε να πάρει την επόμενη.

Βρέθηκε να φωνάζει στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ξυπνούσε με hangover. Υπήρχαν μέρες που κατάφερνε να μην πιει αλλά πολλές άλλες που δεν μπορούσε.

Ήταν όταν η d’Alessandro άρχισε να στρέφεται στο πιο σκληρό αλκοόλ που φοβήθηκε. Οι νεότερες συναντήσεις με το αλκοόλ την είχαν οδηγήσει στο να «καλυφθεί με μώλωπες, να πάρει τρομερές αποφάσεις, να βάλει τον εαυτό μου σε επικίνδυνες καταστάσεις στη Νέα Υόρκη».

«Αυτό θα καταλήξει σε ολοκληρωτική καταστροφή», σκέφτηκε. «Ήταν τόσο προφανές για μένα, αλλά πραγματικά δύσκολο να το διορθώσω».

Ο D’Alessandro πέρασε σχεδόν ένα χρόνο βλέποντας δύο διαφορετικούς θεραπευτές που ειδικεύονταν στη θεραπεία εξαρτήσεων. Αλλά αυτό δεν της έκανε ένα βαθούλωμα στο ποτό, ούτε και στους Ανώνυμους Αλκοολικούς.

Απογοητευμένη, αποφάσισε να συμμετάσχει σε μια μελέτη εθισμού στο αλκοόλ στο Κέντρο Ψυχεδελικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Langone στη Νέα Υόρκη. Η μελέτη πρόσφερε 12 συνεδρίες θεραπείας και δύο – αργότερα τρεις – εμπειρίες με ψιλοκυβίνη, που συνήθως αποκαλούνται «μαγικά μανιτάρια», επειδή η φυσική μορφή προέρχεται από έναν μύκητα. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη στο περιοδικό JAMA Psychiatry.

Ο Δρ George Koob, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Αλκοόλ και τον Αλκοολισμό, είπε ότι οι μελέτες για τα ψυχεδελικά και τον εθισμό παραμένουν πρώιμες και αδιευκρίνιστες, αλλά φαίνονται ελπιδοφόρες.

«Υπάρχουν άνθρωποι που απλώς δεν ανταποκρίνονται στη συμβατική θεραπεία και αν αυτό τους βοηθούσε θα ήταν υπέροχο», είπε ο Koob. "Καθώς αυξάνονται τα στοιχεία, τα οποία είναι σε διάφορους τομείς, σίγουρα ενδιαφερόμαστε να υποστηρίξουμε περαιτέρω μελέτη."

Η διαταραχή της χρήσης αλκοόλ αυξήθηκε από το 8,5% του αμερικανικού πληθυσμού το 2001-2002 στο 12,9% μια δεκαετία αργότερα και πιθανότατα έκτοτε συνεχίζει να αυξάνεται. Οι θεραπείες δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές, δείχνουν τα δεδομένα.

Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι με διαταραχή χρήσης αλκοόλ καταφέρνουν να νικήσουν τον εθισμό τους, είπε ο Koob, επειδή «μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε έναν τυπικό ορισμό του όρου «ανάρρωση». Η «τρέχουσα καλύτερη εκτίμηση» του οργανισμού είναι ότι μεταξύ 6% και το 9% σταματάει να πίνει πολύ ή καθόλου κάποια στιγμή στη ζωή του.

Ψυχεδελική θεραπεία: Η επόμενη μεγάλη τάση στις θεραπείες ψυχικής υγείας;

Μια καθοδηγούμενη εμπειρία

Στη χειρότερη περίπτωση, τα ψυχεδελικά μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να χάσουν την επαφή με την πραγματικότητα, να παρερμηνεύσουν τον κόσμο ή να κάνουν πράγματα που είναι επιβλαβή, όπως το περπάτημα στην κυκλοφορία, δήλωσε ο ψυχίατρος του NYU Langone Health Michael Bogenschutz, ο οποίος ηγήθηκε της νέας δοκιμής. Ερευνητικές μελέτες για τα ψυχεδελικά μέχρι στιγμής ήταν όλες μικρές, αλλά καμία δεν έχει δείξει σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια, είπε.

Τα περισσότερα από τα άσχημα ταξίδια που τράβηξαν την προσοχή στη δεκαετία του 1960 συνέβησαν όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ψυχεδελικά χωρίς επίβλεψη ή σε συνδυασμό με αλκοόλ ή άλλα ναρκωτικά, είπε ο Τζόνσον.

Τα ψυχεδελικά θα πρέπει να αποφεύγονται από άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις, όπως η σχιζοφρένεια, είπε ο Τζόνσον, επειδή θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν ψυχωτική ρήξη με την πραγματικότητα και για όσους έχουν τόσο σοβαρή καρδιακή νόσο που δεν μπορούν να αντέξουν τη μέτρια αύξηση της αρτηριακής πίεσης. δώσει το έναυσμα για. (Η «ελεγχόμενη υπέρταση με ποικιλία κήπων» είναι μια χαρά, είπε.)

Το πλαίσιο έχει σημασία, είπαν και ο Johnson και ο Bogenschutz. Ένα ταξίδι που γίνεται μόνος σε ένα σκληρό περιβάλλον μπορεί να είναι καταστροφικό.

Έτσι, τα 48 άτομα στη μελέτη του Bogenschutz, συμπεριλαμβανομένου του d’Alessandro, έλαβαν πρώτα τέσσερις εβδομάδες θεραπείας, για να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον θεραπευτή που θα παρέμενε μαζί τους σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Είχαν άλλες τέσσερις συνεδρίες θεραπείας πριν από τη δεύτερη δόση ψιλοκυβίνης και άλλες τέσσερις μετά.

Η ομάδα ελέγχου των 52 ατόμων έλαβε τον ίδιο αριθμό συνεδριών θεραπείας, αλλά τους χορηγήθηκε το αντιισταμινικό Benadryl, αντί για ένα ψυχεδελικό. Είναι δύσκολο να χρησιμοποιούνται εικονικά φάρμακα στην ψυχεδελική έρευνα, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν γρήγορα να καταλάβουν εάν έχουν πάρει το ενεργό φάρμακο, είπε ο Koob.

Ο D’Alessandro κατάπιε ένα χάπι συνθετικής ψιλοκυβίνης – η οποία επιτρέπει μια πιο προβλέψιμη δόση από ένα μανιτάρι – και στη συνέχεια ξάπλωσε σε έναν άνετο καναπέ σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα.

Contents